Naar boven
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Werkdagen voor 22.00 besteld, morgen in huis
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Eenvoudig retourneren

Wessels Mode Bakt

Door Daphne - 18 september 2018 - Events
Zaterdag 22 september bakten onze mode adviseurs Annette, Trudy, Sandra, Geeke, Atty, Mineke en Ria weer een heerlijke taart! Zelf ook deze heerlijke taarten bakken? Lees hier de recepten van onze modeadviseurs!

Appeltaart in glaasjes van Mineke



Ingrediënten

Voor de cheesecakejes

125 gr (haver)koekjes
200 gr Philadelphia naturel
50 gr fijne suiker + 1 el extra
2 tl vanille-extract
1 tl kaneel
125 ml slagroom

Voor de topping

boter, om in te bakken
1 appel, geschild en in kleine stukjes
1 tl kaneel

Bereiding

Verkruimel de koekjes en verdeel de kruimels over vier glaasjes.

Doe de Philadelphia, 50 gram suiker, het vanille-extract en de kaneel in een kom en roer deze door elkaar. Klop in een andere kom de slagroom met een eetlepel suiker stijf op. Spatel beide mengsels door elkaar en verdeel het vervolgens over de glaasjes. Strijk de bovenkant glad en laat de cheesecake opstijven in de koelkast. De Philadelphia cheesecakejes moeten minimaal 2 uur opstijven, maar je kunt ze ook heel goed één of twee dagen van tevoren maken.

Maak vlak voor het serveren de topping voor op de Philadelphia cheesecake. Het is lekker als deze nog lauwwarm is bij het serveren. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de appel met de kaneel tot ze licht gekarameliseerd zijn. Verdeel het appelmengsel over de glaasjes en serveer het gelijk.

Geeke's Frisse kwarktaart van dr. Oetker met een eigen touch van perzik



Ingrediënten

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
500 g magere kwark
250 ml slagroom
60 g margarine
400 ml water
Springvorm 24 cm
Mixer met garden
1 pak Bastogne koeken
2 blikken halve perziken op siroop 400 g 

Bereiding

Taartbodem 

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Verkruimel 6 Bastogne koeken en smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix en de Bastogne kruimels door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

Kwarktaart 

Doe het water (400 ml op kamertemperatuur) en de kwarktaart mix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Mix 1 blik halve perziken incl. sap in de blender tot een glad geheel. Voeg het perzik sap, de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het kwarktaart mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Schenk het kwarktaartmengsel over de bodem. Laat de kwarktaart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast. Garneer de taart met de perziken uit het andere blik. 

Koopmans appeltaart met een scheutje extra liefde en toewijding van Ria



Ingrediënten

1 pak Koopmans Appeltaart
175 g roomboter of margarine
1 ei
1 kg (ca. 6 stuks) zachtzure appels (Goudreinet of Elstar)
20 g suiker
75 g rozijnen
2 a 3 tl kaneel

Bereiding

Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Elektrische oven: 180 °C, Heteluchtoven: 165 °C, Gasoven: stand 3-4. Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker). 

Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en 2/3 van het losgeklopte ei toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
 Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel en rozijnen. Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan. Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes. Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei. Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin.

Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.