Trends Najaar 2019-2020

Twee ogenschijnlijk tegengestelde stromingen verenigen zich in de mode. Onze hang naar nostalgie, de jaren tachtig en negentig en het gebruik van duurzame en natuurlijke materialen. Maar ook onze fascinatie voor de toekomst, virtual reality en nieuwe toepassingen in stoffen. 

Juist in de mode laten deze schijnbare paradoxale trends mooie ontwikkelingen zien, zoals de jassen en sneakers van gerecyclede PET-flessen. Kitsch, groen bewustzijn, nostalgie en technologie zijn de ingrediënten voor prachtige modecollecties.

Ondanks of misschien wel dankzij de Brexit wordt de mode geïnspireerd door Britse invloeden. In het gebruik van ruiten, Royal-achtige kostuums en Upperclass stoffen zoals rib en fluweel. En door de mix van materialen waardoor heel bijzondere blouses, truien en rokken ontstaan. Combineren van prints zoals streepdessins met animal prints typeert deze trend, waarin het eigenlijk niet gek genoeg kan. Dé kleuren zijn alle bruintinten, camel tinten, paars, fuchsia en lila. Eighties-schreeuwerig in een volledig nieuw jasje. Musthaves zijn de patchwork en/of geruite rok of blazer en de opnieuw uitgevonden Hermès print.